Uskonnot antiikin Roomassa

USKONNOT ANTIIKIN ROOMASSA

Kolmen antiikin uskontojen tutkijaa, Maijastina Kahlos, Ulla Lehtonen ja Marja-Leena Hänninen ovat julkaisseet tietokirjan Uskonnot antiikin Roomassa (Teos 2012). Kirja esittelee ensimmäisen kerran kootusti suomen kielellä Rooman valtakunnan uskontoja, niiden historiaa, pyhiä paikkoja ja kulttikäytänteitä.

Kirjan kirjoittajat ovat Marja-Leena Hänninen, Maijastina Kahlos ja Ulla Lehtonen.

FT dosentti Marja-Leena Hänninen on opiskellut historiaa ja klassillista filologiaa Helsingin yliopistossa. Hänen yliopistolliset opinnäytteensä käsittelivät naisten roolia roomalaisessa uskonnossa. Antiikin Rooman nais- ja uskontohistorian lisäksi hän on tutkinut roomalaista historiakuvaa, erityisesti keskitasavallan aikaan liittyvää traditiota.

FT Maijastina Kahlos on koulutukseltaan historioitsija ja latinisti, joka on erikoistunut myöhäisantiikin aate- ja uskontohistoriaan. Hän on latinan kielen ja Rooman kirjallisuuden dosentti Helsingin yliopistossa. Hän on Helsingin yliopiston Tutkijakollegiumin tutkija. Myöhäisantiikin tutkimusten lisäksi Kahlos on suomentanut Raija Sarasti-Wileniuksen kanssa Henrikin Liivinmaan kronikan (SKS 2003) ja toimittanut Marja-Leena Hännisen kanssa Roomalaista arkea ja juhlaa (SKS 2004).

TM, FM, MSt Ulla Lehtonen on erikoistunut teologian ja filosofian maisterin opinnoissaan Helsingin ja Oxfordin yliopistoissa antiikin historiaan, klassilliseen arkeologiaan, epigrafiikkaan ja antiikin kirkkohistoriaan. Hän on opiskellut myös Upsalan ja Rooman (LaSapienza) yliopistoissa antiikin uskontohistoriaa. Lehtonen kirjoittaa parhaillaan väitöskirjaa antiikin Rooman ’itämaisista kulteista’.

Kirjan kohderyhmänä ovat eurooppalaisen kulttuurin juurista, antiikista, historiasta, klassisesta sivistyksestä ja uskontojen historiasta kiinnostuneet lukijat. Kirja palvelee myös yliopistollisena oppikirjana opiskelijoita, jotka haluavat perehtyä opinnoissaan antiikin historiaan, uskontojen historiaan sekä kristinuskon kulttuuritaustaan antiikissa. Kirjasta löytävät tietoa myös ne lukijat, jotka matkustavat Välimeren maiden historiallisiin kohteisiin.

ABSTRACT IN ENGLISH

An interdisciplinary project (Dr. Doc. Marja-Leena Hänninen, Dr Doc. Maijastina Kahlos and Mag. Phil. Mag. Theol, MSt Ulla Lehtonen) has  published a book on religions in Roman Antiquity in Finnish Uskonnot antiikin Roomassa [Religions in Roman Antiquity] (Teos 2012).

Opetusta keväällä 2008

Opetusta keväällä 2007

3 vastausta kohteessa Uskonnot antiikin Roomassa

  1. Sara sanoo:

    Mielenkiintoiselta vaikuttava kirja.

    Oheisesta tekstistä ei käy ilmi kirjoittamisajankohta, mutta oletan, että kirja ei ole vielä ilmestynyt; ainakaan sitä ei vielä löytynyt Helka-luettelosta.

  2. Kirja ei ole vielä ilmestynyt, mutta on kyllä vakaasti tulossa (on siis jo kustantajalla) ja ilmestyy ehkä ensi vuoden alussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.